Over

Het Instituut HR Bedrijfskunde (IHRB) is een onafhankelijk kennis- en opleidingsinstituut op het gebied van Human Resource Management. Alle activiteiten zijn erop gericht om HR-professionals te ondersteunen bij hun persoonlijke en vak-inhoudelijke ontwikkeling.

De positie van HR staat in menige organisatie onder druk. Aan de ene kant begrijpelijk want HR is goed in tools, lijstjes, formulieren, administratie. Ook kunnen wij maar moeilijk onze toegevoegde waarde voor de organisatie aantonen. Aan de andere kant, zolang het bestaansrecht van veel organisaties onder druk staat, is er ook voor HR (en managers) nog volop werk aan de winkel. Maar dit betekent wel dat HR anders moet denken én doen.

Onze missie

Wij willen de kennis over de waardevolle inzet van mensen bij profit en non-profit organisaties in Nederland verhogen. Omdat mensen het verschil maken en de drijvende kracht zijn in het creëren van waarde voor organisaties. En dus het bestaansrecht van de organisatie rechtvaardigen.

Centraal staat altijd de vraag: Hoe kan HR waarde voor de organisatie creëren?
 

Wij doen dit door HR-professionals te ondersteunen bij hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Hiervoor moeten wij zelf voorop lopen in ons vakgebied, inspireren, flexibel inspelen op organisatiebehoeften en ‘gewoon’ kwaliteit te leveren. Vandaar onze ambitie: de beste HR-opleider van Nederland.

In-company of maatwerk?

Al onze masterclasses, workshops en trainingen worden zowel als open inschrijving als in-company aangeboden. Staat je specifieke wens hier niet vermeld? Neem toch contact met ons op, wij denken graag mee.

Onze docenten

De kwaliteit van onze masterclasses, workshops en trainingen wordt natuurlijk bepaald door onze docenten. Max van Liemt is initiatiefnemer en docent/trainer van het Instituut HR Bedrijfskunde. Naast Max zijn meerdere freelance docenten zoals Jaap Peters, Irma Doze, Guy van Liemt en Gijs Hiltermann aan het Instituut HR Bedrijfskunde verbonden. Zij zijn allen voorlopers in hun vakgebied, staan dagelijks in de praktijk en weten hun kennis, visie en inzichten interactief én inspirerend over te brengen.

Moderne organisatie

Het Instituut HR Bedrijfskunde is een moderne organisatie: wij hebben geen overheadkosten en werken uitsluitend met freelance docenten. Dit betekent dat wij flexibel en betaalbaar zijn zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Integendeel, wij streven er naar om de beste HR-opleider van Nederland te zijn.

Onze ervaring

Wij hebben deelnemers mogen verwelkomen uit meer dan 100 organisaties (profit en non-profit) zoals: ABN AMRO, AS Watson, de Bibliotheek AanZet, Bureau Jeugdzorg Gelderland, Delta Lloyd, Dokkumer Vlaggen Centrale, De Friesland Zorgverzekeraar, Grontmij, Heineken, Hogeschool van Amsterdam, Kindergarden, Nationale Politie, Rabobank, Stichting De Jutters, T-Mobile Nederland, Thomas Cook Nederland, TNO en Waterschap Hunze en Aa’s.

Inhouse Masterclasses hebben wij mogen verzorgen voor onder andere: Alescon, BMC, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Dalfsen en omliggende gemeenten, Pantar en Mediq.